cuti bersalin

hi, mommy's nak tanya sikit berkenaan cuti bersalin. kalau kita nak guna cuti bersalin awal seminggu @ 2 minggu boleh ke? sebab saya cadang untuk cuti awal diatas sebab2x tertentu.

6 Các câu trả lời

Ikot company. Some company allow utk ambil maternity leave awal tapi nanti habis awal jugak la. Kalau ada AL then guna la AL dlu? Mcm saya hari tu sye mmg ambil awal. 36 week dh start cuti sbb x larat dh nk berdiri 12 jam keje. So sye apply AL utk sebulan awal. Then continue maternity leave.

Rasanya boleh ambik AL (annual leave) dulu sebelum maternity leave (ML). Jadi dia tak kacau cuti bersalin. Apa2 pun, better tanya majikan. Semoga dipermudahkan urusan ye sis. Aamiin 🤲🏻💕

Sy Bru je amik surat doctor nk cuti awal. Sy due 13/4 tpi plan nk start cuti 1/3.

Depends. Saya bersalin 21/1 tapi start kira cuti maternity seminggu sebelum 😄

Hi mommy blh je. Cuma nnt cuti habis awal la..

6y trước

yg tu ikut company. tp selalunya apply je mcm biasa sbb dh mmg diperuntukkan cuti bersalin.

Refer HR tempat keje awk puan