Baby Kembung

Hi mommy. Kenapa ye baby sy selalu kembung perut? Dr lahir dekat hosp smpi la skrg dah 4bulan. Dia mmg kerap kembung, 3/4kali sehari. Dia xmenangis cuma dia xselesa sikit. Baby mmg kuat kentut & sendawa & kerap berak jugak tp still kembung so sy selalu sapu minyak & urut perut dia. Sblm ni fully bf since susu drop, dah mix fm. Fm so far xde masalah sbb berak dia normal, lgpun masalah kembung ni since fully bf lagi. Abg dia dulu kerap kentut & sendawa jugak tp xde masalah kembung sometimes shj. So mommy2 semua normal ke? Atau ada petua apa2 x?

1 Trả lời

Atas pemknan mommy juga rsnya..mommy ad mkn,mknan y berangin ta??

5y trước

Mkn still pantang lg mommy 😅 ada org ckp as long dia xmeragam xmenangis ok laa..mmg dia xmeragam pun tp sometimes nmpk dia xselesa jela kan..