Baby 7 bulan tak nak minum air masak

Hi mommy , ada tak disini anak mommy tknk minum air masak .. baby dh 7 buln mcm² cara dah ajar Ank supaya mnum air msak , tp baby ttap tknk mnum , klau mnum mesti akan luah balik air msak tuu .. ada sapa boleh share experiance tak

2 Các câu trả lời

Air suhu sejuk dah cuba?

10mo trước

Mmm. Sekarang minum dalam apa, open cup/cawan @ straw? Keep on cuba, puan demo cara minum depan dia. Boleh beli botol @ cawan ada corak/pattern, cartoon ke yg maybe boleh attract dia. Untuk elakkan terjadinya sembelit, beri buah -buahan yang tinggi kandungan air juga spt tembikai, oren.

cuba bg suhu sejuk.

10mo trước

Dah sis dya tetap luah jugaa 🤣