Cara elakkan BSP tinggi?

Hi mommy, ada tak cara or petua untuk elakkan BSP tinggi? Seeloknya puasa makan manis seminggu sebelum check BSP or sehari sblm check BSP ? Tq

5 Các câu trả lời

Sy pun kena check bsp 2 kali sebulan, bru selasa ni tdi doktor kata bsp sy okay utk 3 kali test, so cuma perlu check bsp 1 bulan 1 kali.. Petua sy, elakkan minuman manis sepnjang hamil ni, bykkan minum air putih sekurang2nya 2L per day.. Cukupkan tidur mlm sekurang-kurangnya 7jam, jgn kurang dri 7, jgn leboh dri 10jam.. Sebab sy ada bc aktikel yg pattern tidur juga akn buat gula naik ketika tidur yg x cukup atau lebih. Cheatday hnya boleh 1 minggu 1 kali..

Sis saya pernah amek tips dalam ni untuk tips bsp cantik sehingga bersalin Bsp pagi 8.00a Biskut jacobs atau apa2 Air masak 9.00am sebelum bsp jam 11 Nasi 1 senduk rata Lauk goreng atau bakar Lebih kan sayur 3Ptg sebelum bsp jam 5 Buah satu potong Malam 6.00am sebelum bsp jam 9

minum air barli tanpa gula, mkn sayur bendi (khasiat pd lendir bendi), epal hijau makan saja atau buat jus tanpa gula. air lemon panas. masa sy mengandung makanan ni yg bantu saya dpt bacaan bawah 5 utk bsp.

5y trước

rebus kejap je. buat sayur goreng dgn taugeh pun boleh ja. asalkan lendir tak hilang.

Sis, BSP tu test utk current sugar level.. if sis puasa mkn manis seminggu sblm sekalipun but on that particular day sis xjga mkn, result nya akn ikut apa yg sis mkn time tu.. just jga permakanan shj..

5y trước

oh mcm tu, sbb sy first time kena check bsp.. sy akn noted .. Thanks share info ye sis 😘🤗

Petua dia kena jg mkn ja sis... Klau jga mkn tak pyh risau bcaan msti ok, mcm sya cek sbuln skali ja sbb bcaan ok... Elakkan mknan yg trlalu mnis, bleh ja mkn tpi jgn brlebihan

10mo trước

Kalau first day results bsp ok, check sebulan sekali ke sis?