Simptom Kehamilan

Hi mommies! Sebelum tahu dan yakin yang ibu-ibu hamil, mesti ada tanda-tanda dulu, betul tak? Antara simptom di bawah ni, mana yang anda alami sebelum hamil? Jom kongsi di ruangan komen!

Simptom Kehamilan
647 Các câu trả lời

lambat dtg period sebb irregular. keletihan ya amat macam kerja teruk sngt. mual angin smpai takbole telan apa apa and tk fikir pregnnt sbb period tk teratur. just terdetik nak check and alhamdulillah 🤗

First tanda saya hamil bila laki saya yang sihat tetiba muntah kayak and demam panas. Lepastu tiba-tiba saya pula mengalami semua simptom di atas. Tambah lagi satu emosi tah pape, kerja menangis je hahahah

sy baru lpas jpe dkter tk test slpas 14hari lewat period..p xdpat kesan lg..dkter suh tggu 2mggu..n smpton2 mngadung tuh smua sy ad kcuali kerap buang air..ad x bakal2 mama dsni sma cam sy?

Sy dtg bulan x mai... Sakit perot mcm rasa penun n keras belah kiri... Kencing kerap... Skit pinggang n pinggul.. Tapi test negetif.. Ade yg pernah alami mcm nie x... ???

Sakit payudara sakit bawah perut mcm senggut n mual hnya satu hari je letih n keputihan bnyk keluar..12hb sy try cek prgnant test naik double line samar2..dan hri ni sy cek lagi double line n dh terang..

5y trước

Sy pun mcm tu sis skt bwah prut... Kputihan pun bnyk kluar...

Suhu tinggi dan atas cover line (bbt) ,, breast sakit lain dr sakit masa nak period, mild cervix pain tapi period tak keluar2, selalu klau sakit esok or lusa dah period & lewat period 🤭🤭

Saya dh hamil 28 weeks..check appointment kat klinik dan scan sekali.Tiba2 baby masih songsang..Alahai,risau jugak hati nie..Ni ank ketiga & sebelum ni tak pernah pulak jdi sebegini.

Sy bloated, kentut2, sakit ulu hati, kuat makan, mengidam benda yg sy sndri xpernah mkn seumur hidop.. Tp sgt craving.. Dah lps makan terus rasa nk muntah tgk bnde tu🤣🤣

Badan x selesa.. Period belom lewat lg.. Tapi bile cek.. Dh 2 line.. Kabur mule2. Selang 2 hari dh pekat 2 line tu.. Walaupun hari period belum sampai tarikh..hoho

4y trước

Yaaa betul..

Sblum tau dh positif ni cuma dpt rasa suhu bdn naik n husband asik muntah2 mabuk.. lpas sbulan bru sy pulak yg start mual, muntah, letih smue tu 😊