😲 Simptom-Simptom Ingin Bersalin

😳 Mommies, apa tanda-tanda ingin bersalin yang anda alami? Menggigil satu badan atau rasa nak kencing selalu? Jom kongsikan dengan Min dan ibu-ibu lain!

😲 Simptom-Simptom Ingin Bersalin
40 Các câu trả lời

Skit contraction yang amat skit, mengeras, tpi ketuban Dngan darah blum trun lgi, lpas 3 hri kna tahan, pendarahan Dan perut mkin sakit, rsa nk berak sbb sehri tk berak, rsa mcam bby hujung2 tkut bby yng terkeluar time berak, msuk LB mkin skit Bgi tau nurse nk berak, dia ckp tu bukan nk berak tpi bby nk kluar, msa proses branak doktor ckp nk berak, berak je, kluar je bby tk berak pun😂, doktor puji cara sya push bby cantik dn bgus, 3 kli je push trus kluar bby, sakit lgi contraction dari meneran bby..

2 minggu sebelum bersalin ada darah coklat,gi hospital bukaan 1.5cm..doc suru balik ruma..hari sebelum bersalin,petang sekitar jam 6 rasa sakit d ari2 On Off 5minit..tak tau pun tu rupanya contraction..jam 9 mlm bila gi tandas ada lendir campur darah sikit,trus bawa suami gi hospital..bukaan dah 6cm,msa tu contraction tambah kuat😅😅jam 2.50am masuk LB,jam3.08am keluar la baby boy Sya yg comel🥰😘

anak pertama keluar lendir campur darah , anak ke2 keluar air ketuban sikit2 , ank ke3 pecah terus air ketuban , ank ke4 contraction bercampur darah tapi darah tdk bnyk syukur sya selamat bersalin anak ke4 14.11.2021

paling best brsalin ank ke3 Dan ke enamm smooth ja X sakit😍syukur dipermudahkan semuanya.. paling serik ank pertama, ke 5 Dan ke7.. Allah yg tau peritny MCM mn..

tiga2 anak, bermula dgn sakit contraction..bila makin kerap, dgn sela masa 5minit, terus ke LR, dah ada bukaan 4cm..doc tlg pecahkan ketuban utk bantu tmbh bukaan

yg no4 ni belum tau🤔.beranak no1 no2 no3 sbelum ni sakit pinggang.org Sarawak pgil(sulak pinggang)apa2 pun mintak mujo joros jak beranak klak.aminn...

Yg no 1 & 2 mmg xde keluar tanda apa2.. Dua2 mmg dah cukup 38 week pegi check up kat swasta.. Doctor buat ve dah bukak 4&3cm teros kena admit...

mula keluar lendir coklat pekat. kemudian hari nk bersalin, rsa sakit di bgian ari2 yg menjalar naik ke pinggang. itulah dia sakit contraction.

2 minggu sblum bersalin keluar lendir campur darah... lepas 2 minggu pkul 9.30 pm rasa kontraksi... than kontraksi selama 6 jam

perut kerap mengeras & baby aktif dr biasa.. usia kandungan arinihh 37 minggu 1 hari. benda tu normal ke? #anakfirst