first solid food

Hi mommies..nk tanya untuk bby 6bulan first solid food die nk buat mcm mne ye?nurse ckp kne bg bbur...boleh share pngalaman mommies x?first baby bnyk yg xtaw n tkot nk bg mkn nnt huhu

first solid food
18 Các câu trả lời

Saya buat pear purée sendiri

Bubur nasi blend halus

5y trước

Ya saya buat gini juga.. Bg bby blh trima dulu, lpas tu tmbh sat satu sayur .bg masa utl dia terima setiapnjenis mkanan..

Ha'ah bgi bbur dlu

Yupp..bubur dulu..

😍😍😍

😍😍

Dalam buku biru/merah anak ada info.cuba tengok.muka surat 25-28. Jangan letak garam atau gula dalam makanan anak nanti tau.and makanan ni cuba sebagai snack sebab susu is still the main food for babies.☺

Comel

5y trước

Hee thank you...