Fetal movement

hi mommies..nak tanya pengalaman semua, bila boleh start rasa pergerakan baby ye?sy dh 16weeks, tp belum dpt rasa pergerakan bby? #firstbaby

33 Các câu trả lời

Sya minggu ke 15 da rsa.. Tpi lembut2 ja... Now cm brkarate plak dia ddlm😅 1 ary xsah x brgerak... Kadang2 rsa ngilu pon ada... Ntah apa yh dbtnya...msa anak prtma... Lmbt plak rsa gerakkan nya... Ni kdua cepat sja #2scnd baby now #18week5days

Pengalaman sy 3hero sblm nie mmg cepat rasa, kandungan 10mggu dh blh rasa baby gerak. Tp kali nie dh msk 16mggu lbh msh blm rasa. Risau jgk sy,hrp2 ppuan la mgkn lemah lembut skit sbb tue lambat rasa. 😆Pengalaman ank xsama semua.

Saya dah 18w haa baru rsa tp lembut2 macam beralun je kt perut. Tk sure la kan tp rsa dia tendang. Sampai rasa geli sbb saya penggeli lt perut.😂 Alhamdulillah. Lain org lain waktu dpt rasa tu. ☺️

First bby lambat sikit,,sterusnya cepat sikit..sy akrg preg anak kedua,16weeks 6days dh rasa bby gerak manja...n dye kdg mengeras,senget" perut pastu akn ade rasa ombak halus..

19weeks dah start rasa sikit2 baby kicks but then masuk minggu yang ke 20 baby tak berhenti active sampai malam nak tidur pun susah nak lena and senang terjaga huhuhuuu

Sy dh 19w nk msuk 20w br rasa...kdang kte xprasan pon tu rse die gerak...nnti akn rasa geli + ngilu bile die gerak tu,klu sye nk tkncing bila die gerak tu😂

Perut sy nipis. Dlm 16 weeks tu start rasa. Tp slow je. Ingt angin dlm perut. Lpas tu da betul2 rasa kuat movement tu. Heee. Enjoy your pregnancy

Saya 20w baru rasa pergerakan bby masa pregnt ank first. Bila mengandung anak yg kedua..cepat plk rasa gerakan bby..dlm 15-16w mcmtu..

sy 22week..br rsa kuat sblum tu xbetul2 rs sgt..skrg alhamdulilah dh msuk 26w6h msh kuat..sronok sgt dpt rsa 🥰👶

Saya first baby nak masuk 27 minggu baru dapat rasa. Tu pon lembut je gerak. Masuk 30 baru la rasa betul betul kick