berat tak naik

Hi mommies..masa saya pregnant kan yg sulung 4 tahun lps, berat saya naik mendadak (from 49kg to 75kg) so kne minum air gula 3 kali sbb takut ada gdm.. tp yg second pregnancy ni, 18weeks++ masih belum kena minum air gula sbb nya berat badan saya statik tak naik2..kdg2 makin turun satu dua kilo selang 2 minggu.. entah kenapa yg ni kurang selera makan..alahan dah berkurang tp tak blh makan banyak2 bila mkn banyak jd loya nak muntah.. nasi pun hanya 1 senduk yg blh dimakan.. apakah menu yg mommies2 suka makan waktu mengandung? Yg berkhasiat, sedap dan blh membantu naikkan berat?

2 Các câu trả lời

Sye ambil ESP shaklee. Alhamdulillah berat naik terkawal, mengenyangkan waktu preggy. Lagi2 preggy masa bulan puasa thn lepas dah third trimester masa tu. Syukur dpt puasa penuh www.wasap.my/+60163585235 Untuk lebih info 😀

Klu baru2 mmg gitu kot akak pun sama turun 2kg..naik 1kg..lepas tu turun balik..start 31w selera mkn menjadi2..esok kena gi checkup rasanya lusa kena minum air gula kot sbb baru sekali minum masa 13w..skrg dah 32w