berat badan naik

Hai semua..sy sekarang baru 17weeks. Tadi pergi checkup terkejut sgt sbb berat badan naik mendadak pulak dlm 1 1/2kg. Dari 63.5kg ke 67kg ?. Sblm ni masa 11weeks dah minum air gula n result ok je. Nak kata sy makan banyak rasa macam sama je. Mkn nasi 2x sehari, bila lapar je mkn buah. Mengandung kali ni dlm badan memang banyak sgt angin. So nk mkn banyak2 pun x boleh sbb perut cepat penuh. Nak kata byk makan manis pun tak jugak. Ni berat pulak naik banyak. Stress pulak pikir. Sbb lepas ni seminggu 2x kena cek tekanan darah n berat kat klinik. Siapa pernah alami mslh yg sama mcm ni? Boleh share tak macam mana nak atasi kalau jadi macam ni?

1 Trả lời

tak boleh buat ape . sy hampir 20kg naik sepanjang pregnnt ni😓 skrg 36week .. dah mls nk pk

5y trước

Moga dipermudahkan proses bersalin nanti 😊