ovulation

hi mommies, maaf bertanya ye, mcm mana eh kita nak tahu ovulation day kita? kalau boleh nk cuba lekat asap ❤️❤️

25 Các câu trả lời

Mcm sy gune app sangat tak membantu langsung sbb period sy x teratur jd sukar utk tahu hari yg tepat ovulation . jadi sy try bt opk . Bt jadual sndri setiap hari selepas period 😊 sy belajar pon dari group ttc kt fb yg ajar . Harap membantu la kali ni 🤣 sbb sy pon first trial opk 🤣🤣🤣

Physically waktu subur ada lendir warna jernih keluar, badan rasa panas. Boleh guna OPK test juga. Kalau nak senang, guna apps my tracker. Senang nak predict waktu subur guna apps bagi yg period teratur

Kne modal sikit aaa.. beli opk dlm kuantiti yg banyak. Lpas tu kne komited pada setiap test pada waktu yg same.. mcam yg sy buat.. hihi.. waktu subur jumpe.. tapi blom ade rezeki lekat lagi...

4y trước

sy pernah gugur tahun lepas, buat kerja berat, pahtu bila dah Cuba opk tak lekat pulak, ke salah time xtau laa

Beli ovulation test klau priod sis x teratur dan susah nak agak wktu ovulasi. Klau naik 2 line pekat sama terang maksudnya sis akan ovulation kurang dri 24jam. So bleh la bersama suami.

Sy hari tu rasa breast nyeri2 sikit n ada lendir keluar cepat2 test opk, then result positif. Apps tu sesuai utk mereka yg regular period. Kalau x regular mcm sy ssh nk ikut apps.

sis try app my tracker..bila nak bersama suami tu better waktu pagi..dan masa baru2 bangun tidur masa tu sperm suami sgt aktif...semoga berjaya sis

Boleh install app FLO, app tu boleh predict waktu kesuburan kalau kita record date period. Lebih tepat lakukan test OPK.

Sy guna opk sis.. tp sy mula tak try hari2. Agak2 dah nak masuk hari ke 10 lepas period. Sy buat opk.. biasanya hari 13/14

Blh guna opk atau dwload apps period calender.. kt apps tu dia bgtahu bila ovulation kita..

Boleh try opk sis..klu sy sakit sblh kanan @ kiri mmg waktu subur..dan ada lendir jernih...