Puasa 34w okay ke

Hi mommies . Yang berpuasa 34w semua okay ke tu ? Saya kemarin terpaksa buka Sebab baby tak gerak. Harini baby gerak ok. Cumanya sakit bawah perut 🥲

18 Các câu trả lời

Sy dh nk masuk 38 week.. stakat ni mmg xmampu nk puasa penuh.. paling lama pun smpai tghari je.. lgpun sy pg2 mudah pening..suami n family pun tak bg puasa…tp sy try la jgk walaupun smpai tghari je😅😅.. jd redha je laa nk ganti puasa banyak nnt..

6mo trước

Wahhh bila2 masa ja ni nak beranak. It’s okay mana yang mampu. Saya pun macam tu. Sahur tetap sahur. Nak sampai Pukul berapa puasa tu bergantung pada diri dgn baby 😍 Semoga dipermudahkan urusan sis

saya 35minggu, nurse kata tak payah la puasa dh hujung2 ni..dan memang betul bby kurang gerak pastu perut mengeras je🥹🥹 jadinya amik keputusan tak puasa je sbb risau hmmm

saya xdapat puasa, pukul 12 tengahari dah gigil teruk walau sahur tu amik makanan berat, minum susu kurma nak bagi ade tenaga.. pastu baby sy kurang gerak.

kalau sy, mana2 sakit tak selesa ke kalau yg time tak puasa pun rasa jgk tu sy tahan je puasa je. bykkn rehat. sbb susahhhhh sgt nak berganti nanti

6mo trước

Tu la ikutkan boleh je tahan Sebab baring je. Tapi risau ke baby. Huhu .

So far puasa selang seli. Smlm puasa full day tpi perut kerap mengeras and senak 😣 so today tk puasa sbb sian dekat bb

6mo trước

Sama la, kadang tu kalau ikutkan boleh je tahan . Tapi Bila perut mengeras risau pulak. Baby tak ok ke. Terus pi minum , dah minum makan ok la dia . Tak mengeras sgt.

sy 34w tak puasa sis.. xmakan bb tak gerak.. lps minum makan elok gerak.. so tak puasa lagi takat ni

6mo trước

Tak gerak langsung ke sis ? Saya hari first Pukul 11 baby tak gerak langsung. Buka puasa Pukul 11 . Pukul 3 baru gerak. Pastu esok try sahur makan nasi makan nestum makan Kurma 3 biji. Elok pulak dari pagi gerak. Tapi hujung nak berbuka dia start mengeras . Alhamdulillah dah 2 hari la puasa setakat ni. Kalau kena pi Klinik / hospital je tak puasa. Sbb mmg tak larat. Banyak jalan perut mengeras hm

sy niat puasa tp x mampu, baby mengeras n sy ada hb low..masih dlm pemantauan..

Alhamdullillah masih okay. Cuma baby kalau lapar dia akan menendang2.