Puasa semasa mengandung

Hai..mcm mana kita nak tau baby ok ke tak kalau kita berpuasa ya? Harini sy puasa, sy ok je tapi perut ni rasa mcm keras je. Baby gerak je dari tadi. Cuma mcm asyik menendang je

1 Trả lời

Dah berapa minggu tu awak?

2y trước

Saya pernah puasa jugak masa 26w. Ikut pengalaman selagi ada rasa pergerakan tu baby ok je. Pernah scan lepas tu pun takde apa. Bila dah masuk 28w kan dah kena kira gerakan baby, kalau cukup 10 gerakan tu InshaAllah ok jugak. Kalau kurang dan badan pun rasa tak sedap, better berbuka terus. Tadi dia menendang tu nak inform yg dia ok dalam tu la kot 😁 time sahur kena make sure makan minum yg cukup yee