first buat buku

Hi mommies, On tuesday i nak buat my first buku pink. Apa yang diaorang akan suruh kita buat ye?

2 Các câu trả lời

Sebelum ni dah ke KK utk confirmkan pregnancy? Kalau dah, utk buka buku pink just tanya information kita dan suami. Nama/umur/no tel/ pekerjaan/ alamat/ tarikh kawin/ etc. Nanti akan ada sikit pemeriksaan badan. Breast/leher/kuku/kaki. Ukuran tinggi dan berat. Pastu akan tanya psl kesihatan kita dan family. Ada kencing manis/darah tinggi etc. Itu shj sis. Kalau belum ke KK utk confirmkan pregnancy, mula2 nanti kena bg sample urine utk confirmkn pregnant. Pastu scan utk tgok kantung dan bby. Make sure ingat tarikh last period. Yg 1st day of period. Itu penting. Lepas tu baru doc/nurse akan suruh proceed buka buku pink mcm yg sy bgtau atas td.

5y trước

Thank u dear

Nama, alamat tmpt tinggal, ic sendiri, no. Hp, pekerjaan sendiri, nama suami, pekerjaan suami, no.tel suami. Ic suami.

5y trước

Sama2 😊