makanan pertama bayi...

Hi mommies, tomorrow my Ammar Mikael turns 6 months... Bole share x apa makanan pertma yg terbaik untuk baby?? Adakah u all ikut 4 days wait rule tu??

3 Các câu trả lời

bg bubur kosong dulu. Then bru tmbh sayur. Dh pass sayur bru tmbh buah. Sy xikut 4hari. 2-3hari sy tukar menu. Sy ikt wktu baby sy berak. Let say lps 3hari lps mkn dia berak, sy consider mknn tu ok. So tukar menu.

first sy kasi bby bubur kosong.. baru laa sy tambah carrot,sawi dan sayur2 yg lain.. mcm sy,sy tak ikut 4days rule tuu.. cuma mula2 tuu jea sy ikut,4hari bubur kosong.. selebihnya ikut sendiri..

sy x ikut pun ..