Solid food for 6 months baby

Hi mommies.. my daughter just turns 6 months. She just started eating solid food for few days. It is normal for baby if they eat just a little for the first time? After eating a few seconds, she seems not interested.

4 Các câu trả lời

Normal, kite bru nk mula intro food to baby. Tpi boleh cuba bnykkn portion slowly dr hari ke hri :)

normal...baby bru nak kenal solid food...

5y trước

Yaker? Makan beberapa sudu kecik ja mcm dah bosan. Siap kena pujuk. 😪 worry yg dia x minat makan solid food mcm anak kawan saya. Anak kawan saya hanya minum susu sampai umur setahun.

Yes very normal

Normal sis. Mula² bg 3-5 sudu shj, 3x sehari. Repeat 4x menu yg sama utk bby kenal rasa makanan dia. Then can start a new menu.. Now my bby 2y5m..langsung tak memilih makanan. Sayur peria pahit pon dia boleh makan.