Risauuu

Hi mommies, sy dh pregnant masuk 30weeks. Sejak 24weeks lg sy tak boleh langsung nk minum susu atau air yg bersusu . Kalau minum nanti bangun tidur je mesti muntah. Skrg even tak minum susu, setiap kali bangun tidur je muntah. Sy pun cuba atasi alahan ni dgn minum air lemon or limau tp bila minum makin banyak pula kahak nk dimuntahkan dr tekak. Sy risau, sbb sepatutnya sy kne consume calcium yg ckup utk diri dan baby. Ada apa2 cadangan utk mengatasi masalah muntah n menggantikan susu selain soya ?

6 Các câu trả lời

Sis try minum susu frisomum..sbb dia rs vanilla dan madu bkn rs susu.. sy pn jnis xleh minum susu... Sy minum.frisomum..alhamdulillah ok... Nk mmbuang pn senang xsembelit

5y trước

Oo..pttla.. 😅ingtkn xleh minum susu..alah ngn susu..hehe

I dah 36 weeks.. Ade je muntah2 bila waktu petang.. Kluar smua mkn tghari tu.. Sabarlah..sikit lg nk keluar.. Sedapkan hati...

5y trước

Ye sama la kita, hari2 pujuk diri sedapkan hati , yg penting baby sihat dan aktif even diri kita lemah smcm lepas muntah.. ramai ckp nty lepas deliver rindu momen2 masa preg..

Ambil pil kalsium sebagai alternatif susu. Untuk cukupkan nutrisi baby dan ibu.

Cuba Google mknn Sumber kalsium yg lain..insyaAllah boleh cover balik

5y trước

Aaminn mudah2an thankss dear

Sy mkan pil kalsium shaklee.mmg jnis susah mnum susu

Makan pil kalsium ?