Geli dgn Susu

Skrg sy 10w pregnant ank 2nd. Masalah sy utk 2nd pregnancy ni sy langsung tak boleh minum susu, baik yg fresh atau formula khas. Dah beli susu ibu 1 tin tapi tak boleh nak minum, mesti muntah balik or mual masa minum, dah cuba yg plain dan vanilla tp tetap tak boleh telan. Ada tak ibu2 yg senasib dgn sy? Btw masa 1st pregnancy sy sgt suka dgn susu, minum susu HL bersulam nasi lagi, pagi ptg siang mlm sy minum susu. Tapi kali ni seteguk susu pun tak boleh telan

2 Các câu trả lời

yaa samaa. takpa bukan wajib pun minum susu. gantikan dgn sumber kalsium yg lain. tak pun ambil je pil kalsium

Saya ada bgtau doc pasal ni.. dan gusi kerap berdarah. So doc kk kasi pil kalsium..