susu untuk ibu hamil

Salam. Maaf nak bertanya. Saya ni ada sikit lactose intolerant. Susu saya tak minum sbb bila minum je mesti muntah. Dah cuba masih tak boleh telan. Saya skg pregnant 9weeks+. Ada consume vitamin calsium tpi nk jugak teringin minum susu. Saya susu soya okay tpi risau dgn kandungan gula yg tggi plus org kate soya mcm x elok.

3 Các câu trả lời

bole tnya doc atau misi wak.. sya ni dr skolah rendah mmg xbole minum susu.. tp dah mgndung ni kalsium pnting tuk baby lam perut kita.. so doc suggest suh beli pil kalsium dkt farmasi .. kalsium tuk ibu mgndung.. mcm sya mknOBICAL

sama mcm sy.. sejak bersalin anak prtama xboleh minum susu.. buntu juga nih

Da try susu kambing? Susu lembu sy pon x serasi & ada gastrik.