Ibu risau...

Hi mommies. Sy dah masuk 20weeks. Tp sy risau sbb tak pernah rasa gerakan baby dlm perut. Atau sy yg x dpt bezakan? Kdg2 ada rasa geli & ngilu, tp sy x pasti itu gerakan baby ke bukan. Rasa geli tu kdg2 je, dlm seminggu sekali. Normal ke x rasa gerakan baby after 5 months pregnancy?

29 Các câu trả lời

Normal sis.. Sy dgn mksdare due sama. sy dh rasa baby gerak tp dia xrasa lg. Skrg kami dh 21w... Mgkin ats ketebalan perut masing2.

I lepas 24 weeks baru rasa gerak2 sket..but bila after 34 weeks tu cam gerak non stop jer sometimes till rasa sakit pulak..

Saya dab 24w sis.. Still xrasa lg ke xperasan.. Sis jangan la risau.. Org kata depends dgn ketebalan perut kita.. Hehe

Saya dulu first baby pun tak rasa mybe sbb gemuk so saya letak tangan kat perut ada rasa gerakan ok la ty

Normal sis . Sye anak 1st baby 4month dah rase . 2nd baby ni masuk 6month baru rase 😊

Samalah. Xdpt nk rasa sgt.. nk tggu p check up next week. Tgk nurse ckp apa.

Sa pun dahh rasa gerakkn bby 20w sa ska bila bby begerak..dlm perut...Hihihi

saya 5bulan rasa vibrate jaa dlm perut ttaw laa tuu bby gerak kaa tidak

Sy 21 weeks ke atas baru rasa baby tendang. Dont worry

Don wori. Sy msuk 30w baru rasa. Yg pntg jantung baby ok