Pregnant 19minggu belum rasa pergerakan

Mommies, nak tanya.. sy pregnant anak ke 2 , skrg ni da 19 minggu 2 hari tp masih belum rasa gerakan baby.. cuma kdg2 je ada rasa geli halus je atau rasa mcm berdenyut..normal ke ?

14 Các câu trả lời

Normal.. Kandungan masuk 6-7 bulan Insha Allah akan rasa pergerakan baby. Dan waktu 28 weeks tu kita pun dah start akan catat pergerakan baby . Saya pregnant now 21 weeks no 3 pun belum rasa pergerakan aktif, hanya fluttering gitu sikit2. Semoga kandungan kita semua baik2 saja ❤️🤲🏼

Normal. Dia rasa light light je. Kalau nak betul2 rasa. InshaAllah dalam 24 minggu. Saya tanya dr haritu. Sebab risau tgk kawan yg pregnant sama macam saya. 17w da rasa gerak sangat dah. Dr kata badan org lain2. Tapi 24 minggu tu mmg da rasa betul2 dia gerak. No need to worry okay mommy?

normal je sbb saya nk masuk 21week baru rasa dia bergerak2 kt ari2 tu😂 dulu selalu tertanya2 jugak bila la dapat rasa .. skrg bila waktu nk tido ke ataupun terlentang msti dia akan tendang . tp tendang halus la rasa mcm ada benda bergerak dlm perut

sy pun 19 week juga.. Alhamdulillah dah rasa pergerakan baby..anak no 2 juga sis..baby boy kata doc .MMG kuat bergerak.cuma xkuat ag...anak first lg lambat rasa pergerakan dia..girl..8 bulan baru dpt rasa .

sy 17 week da rse kerp..kt bhgian pngkal ari ii tu kkdg rse buble ii,kkdg rse cm angin brgerk dlm prut,die akn bergerk klu sy bring telentng😊🥰

sama la.. sy 19w x rasa pn gerakan baby.. scan ok je baby aktif sgt . atas perut kot.tebal or nipis

Saya tak rasa apa pun. Dah 20 weeks. Tapi first time mom. Jadi taktau macam mana gerak2 tu

normal ..kdg bring bru asa dia jntik2 hlus tu...nt kndgn dh bsar bru mkin krap dia grak

saye 19w..pregnant ke 4..same jgk belom rasa pergerakan..lgi pon sye mmg jenis lasak..

ye. die rse mcm bubble. blub blub . ingtkn perut bunyi tnda lapar