normal ke 20 minggu tak rasa gerakan baby lgi

selalu org ckp gerakan baby rasa mcm gelembung2 gitu dkat perut kan .tpi kalau bila letak tgn baru kta rasa mcm sentuhan gitu adakah dikira gerakan baby? sbb sya ada rasa mcm tu bla letak tangan dekat perut .tp sikit2 je .kdg2 rasa kdg2 tak .kdg2 kna cuit2 bru rasa.

4 Các câu trả lời

Normal dear. Kalau frst mon mmg kita tak berapa pandai nak rasa gerakan baby. Dia rasa macam ketis2 je gitu. Biasa 6 bulan ke atas akan senang rasa gerakan. No worries. As long as no bleeding or spotting, baby and u ok je ❤️❤️ enjoyyyyy

2t trước

oh .okay sis. kdg bukan apa risau tgk org lain ada yg dah rasa😅

kalau 1st baby bgi sy normal je. sbb sy dlu 1st baby 25 minggu ke atas bru rsa. yg 2nd ni awal 18 minggu. tpi kalau awk rsa was2 bleh tnya nurse utk kepastian.

1t trước

okay sis. sbb mcm tgk ada sesetengah org dah rasa dah .sya rasa sikit2 je mcm gelembung2 tu .kdg confius tu baby movement ke x .sbb x rasa slalu pun .kdg2 je rsa .

Setiap org tak sama. Ade yg rasa cepat ade yg lmbat sikit. Sy dulu 16w ade rasa pergerakkan baby

normal