Hospital bag

Hi mommies. Siapa yg due awal bulan 9? Dah start prepare ka bag hospital mommy and baby? Saya dah 31minggu. Risau pulak nak jalan2 balik kampung kerap tapi bag tak siapkan lagi.

20 Các câu trả lời

untk bby n sy dh siap smua nya.. tunggu nk bwak pi hspital je.. walau pum sy bru 30weeks.. sbb prut sy dh kbwah sngat dah.. risauu kalau ape2 trjadi.. rmai yg tgur sy ckap prut dh npak cam 9blan.. pdahal bru je 7..

2mo trước

ye siap2 awal.. skarang pum rasa malasss nk pi mna2.. rsa nk duk umahh jerr.. skarang pum dh stat rasa dia punya lenguhh pinggang.. dh prut npak kebawah sngat dh.. sy buat senaman ringkas2 jerr supaya kpala bby trun ke bwah.. sbb scan 27 bby duk melintang.. skarng dh 31week lbih.. rasa dia sedu tu dh kat bwah.. arap2 la memng kpala dia dh ke bwah..

Saya 30w5d. Minggu ni baru nak pergi beli duffle bag. Untuk barang barang saya dah sesiap beli plastic packing yang ada tampal barangan kena bawak tu. Hihihiii.

2mo trước

Ohhh ibu sepasang baju jela ya bawak. Okok.

alhamdulillah,dh siap packing mlm td.. nurse suruh packing awal2 sbb dh ramai yg bersalin awal.. lgipon hjung bln ni dh balik rmh mak..tkut xlarat dh..due 15/9

2mo trước

Due kita sama lah awakk!!! 15/9 🙈 tapi sedih sebab 15/9 tu jugak abang saya kahwin. Huhuhuuu. Risau clash jee. Hahahaa. Semoga yang baik baik untuk awakkkkk

saya dh ready sikit2. tp 30 week msk wrd dlu sebb spotting n kena dexa 2 kali hihi. nasib x sakit sgt legaa.. redha je demi ank 😂

2mo trước

Aah 4 hr juga warded.. skali venofer 5 kali hihi.. sebb hb low aritu

Sy pun 31w sama jugak belum prepare lagi beg hosp, nak prepare pun semua barang dkt kg. Next week baru flight balik. Harap2 takda apa la 😆

2mo trước

Saya pulak baju online tak sampai semua lagi. Tak start basuh lagi. Barang2 lain dah siap hantar balik kampung

kena prepared dh sikit2 jgn jadi mcm saya anak no 2. konon betul nk tunggu nk dkt due date baru nohh sekali pampers pun tk dan beli 🤣

2mo trước

🤣 nak santai2 sekali baby buat surprise

dh kne siap eh? lupa dh maklumla 11 taun lepas last bersalin 😂 saya nk masuk 32 weeks dah. 37dh kena admit ward sbb gdm. 🥴

2mo trước

bongsu dhla. udahla tu. yg ni pon dh mengah teruk dah 😂 doa cepat2 boleh bersalin je ni 😂

Sama, due bulan 9. 31weeks juga tapi belum prepare & beli brg 🫠 nurse dah banyak kali pesan suruh prepare cepat 😂

2mo trước

Nurse saya pun dah pesan beli itu ini. Jangan beli itu ini. Kitanya first time mom, banyakla nasihatnya

Baju dh bsuh..tgl nk beli stok mnyk2 je belum..nk kne cari d farmsi..akk bli mnyk baby brand ape elk ye??

2mo trước

Beli yg murah2 ja dulu minyak telon tu. kalau baby serasi kira ok la. Kalau tak serasi baru beli yg mahal bg dia 😂

Due 14/9, masuk je usia kandungan 34w kena masuk ward sebb uri dekat bawah. Barang belum basuh lagi hihi

2mo trước

Semoga urusan mommy dipermudahkan. Baby mommy selamat.