Hospital bag, dah ready ke?

Hi mummy semua, skrg sy dah 31 weeks. Ada yg dah ready hospital bag ke? Selalunya bila mummy semua dah ready hospital bag?

18 Các câu trả lời

Sy dh siapkan brang smua utk baby. Dah settle beli sblm cecah 30w. Skrg ada lah brang kecik2 sikit yg nak dibeli. Bag spital baby n mummy dah lengkap. Pad je belum beli 😂 mmg nak settlekan sblm pertengahan 8bulan. Sbb takut nnti penat n takde mood. Skrg laki ajak shopping pun sy bising bila bnyak sgt jalan 😂 bengkak2 kaki. Blkg jngan ckap lah mcm nak patah bape entah. Sy beli bag kat shopee je. Bag tepi yg 5rnggit lebih tuh. Cuma mknn minuman tuh kne letak kat bag lain. Yg lain sumbat 1 bag 😂😂 bag ziplock tuh buat sendiri. Beli kat kedai pastuh sy tulis pkai marker pen labour room, day 1 day 2, hospital mummy mcm tuh 😂 pastuh beli casing phone yg boleh letak card bank, ic, kad nikah, duit sikit sbb purse mmg tak bawak 😂 First mom. Dah rasa nebes takot hahahahahah. Semoga kita smua n baby sihat takde sbrang masalah. Aamiin. Marilah kita berjuang tak lama lagi 😂

saya pn sama 31w dgn sis..so far, baru semalam start basuh smua..tinggal nk pack dlm bag je..xleh nk buat sekaligus dlm satu masa sbb bekerja n cpt mengah skrg..slow2 sbb saya buat sndri, pjj dgn suami n uruskn ank pertama yg nk sek..nsib baik brg smua dh complete tggal pampers je blum beli lg..doakan smua lancar n dipermudahkan

saya skg nk msuk 32 mggu, dah ready semua baju baby msk labour + balik. mommy dia je blm lgkp sikit lg. start beli sikit2 baju, brg2 baby since disember sb tkt x larat, mmg betul.. now xda mood nk shpg baju penat sgt2 😪 klau mommy2 smua gagah lg, beli la sikit2, xterasa sgt duit keluar..

sy pn ada terfikir nk bwk luggage sbb mmg da ada kt uma tp tula leceh kena angkat2 nnt, nk buka zip nk buka luggage tu kena tmpt luas kn, mcm payah plak 😅 last2 sy cari beg bntuk helokity tu kt shopee.. besar jgk tu, blh kot sumbat smua dlm tu 😁

sy 31w.. brg2 dh beli n dh bsuh. tp xpacking lg. 🤭 tg amik mood. ank 1st 32w dh brsalin sb jantung lemah. yg ni hrp2 sgt la cukup bln. tp ari 2 jumpa pakar. mmg kene brsalin awal sb ade GDM. tkt plak rsnye kalo brsalin awal. tkt kene time raya.

sy 32w..belum packing lagi hahah.. nurse dah suruh siap2 sebab ada gdm.. nak tanya bagus bawak luggage kecik atau beg biasa je ye? sbb tgk org cakap senang tarik je.. ingat nak beli yg 18'' mcm tu huhu

1y trước

saya dah beli semua. tapi baju2 tak basuh lagi. packing pun belum lagi. saya dah 30w1d ada gdm juga

skarang sy dh 29w. barang tinggal sikit lagi nk beli. sy rasa 32w tu dh blh packing bag hosp. kita pn xtau kn apa yg akan jadi. semoga dipermudahkan urusan ibu² nk bersalin nnt ye

nk prepair awal Pon tak apa.. siap payung sebelum hujan.. sebab kita Pon tak tahu dia nk keluar awal ke lambat ke. so prepair ja awal2 letak blkg bonet

sy pn nk msuk 32w x sedia pape lg haha..misi dh suruh pack brg dh..incase ade emergency kn..tggu lg smggu dua bru nk pack..lgpn semua brg dh ada

Sejak masuk 7 bulan lagi beg dah siap2 tinggal dlm kereta. Prepare awal supaya x pening2 kalut Kita x boleh jangka bila baby ni nak keluar