Hospital Bag

Hi mommies semua. Korang dah prepare hospital bag ke belum? Sye 30 week belum prepare lagi. Korang prepare time berapa week?

10 Các câu trả lời

Dah boleh prepare skrg awak. Tp letak dlm rumah dulu sebab ada krim2/wet tissue. kalau letak dlm kereta 24/7 panas pula. Apa2 nanti senang terus grab esp kalau awak ada travel jauh, boleh terus standby dlm kereta. Saya mula prepare basuh baju baby mommy semua 32w serious ckp penat mengahnya ya Allah. Sampai husband yg kena habiskan hehe. Mmg plan nk relaks2 dulu tp dan2 nk masuk 32w tu saya kena batuk2 & demam. Tp terpaksa juga teruskan sbb anak first dulu lahir awal 36w. Takut yg ni awal juga pape jadi mudah kita dah ready hehe

spital beg da 80% incase kena warded awal minta suami capai beg tu je..baru2 ni sy warded sbb hb low.. dr KKIA terus naik ambulance ke hospital.. ws suami minta dia bwk beg tu je dan brg mandi.. brg² bersalin lain baru 60%

Sekarang pun dah boleh prepare awak😊 Sementara awak masih larat boleh prepare dah. Nanti makin sarat, makin mengah. Jangan jadi macam saya, hari nak bersalin hari tu jugak baru packing 🙃 Kelam kabut dibuat nya.

sy 34w dh settle hospital beg tu sebab dk berulang balik kmpung . apa² senang . dengar pulak org tua² ckp tengok perut sy mcm dh turun . aaa panik la kita takut beranak awal 😅😆

Sy dah prepare lps masuk je 3rd trimester terus. Siap dh tepi katil (depan mata) in case jd pape trus grab. Sbb pengalaman anak sulung bersalin awal. Ni list yg sy buat

Dah kena itu sis prepare awal awal, saya 7 bulan dah siap sikit barang. Ini tinggal barang pantang ibu dia saja belum beli yg lain semua dah settle 😂

Kat sini boleh share nak bersalin hospital mana dan share experience jika ada… tq 😊😊

Sya dh 8 bulan bru Setel semua brang kemas letak dlm beg . cuma blh letak dlm kereta je lgi

sme la dgn sy 30 week blom prepare apa2 lg..rse mcm mlas je nk bgun buat heheheh..

Sama la saya pun 30w belum start prepare apa2 lagi . Barang pun tak lengkap lagi