Anak Suka Hisap Jari.

Hi mommies. Siapa anak dia suka hisap jari mcm ni. ? Macam mana nak bagi die tak hisap jari.? Anak sy genap 3 bulan, lepas kenyang menyusu die akan hisap jari. Kalau sy tarik dan sua nenen lagi, die akan menangis. Selain bedung & bg puting, ada cara lain x?

Anak Suka Hisap Jari.
30 Các câu trả lời

Bby isap jari tu normal sis..bgus tuk bby...klu g klnik.doc slalu kata..baik budak ni.klu pndai.isap jari..kdg2 dorg isap jari sbb nk tenangkn dri dorg sndri..lg bgus bby isap jari dr isap puting pacifier... Kira bgus tuk perkembangan dorg dr semasa ke semasa..nti bkn isap jari tgn je tw..smpai ms nti bby akn isap jari kaki pula..dh mmg tu fitrah bby dh Allah tetapkn ikut perkembangan dr semasa ke semasa yg kita xblh nk halang...

itu normal sis..cara dia u tenangkan diri sendiri..memg akan ad fasa ni...sama mcm ank sy..sebaiknya jgn diberi puting..sbb bila fasa ni dh hbis dia akn brenti masukkan jari..dia akn blajr u tenangkn diri bila susu lmbt bg..dan jari sebenarnya akn meransang mulut dia..dia akn blajr u gigit bermula dgn jari..ank sy dulu satu penumbuk dia nk bwk masuk mlt..

Sama la,anak skrg dah 4bulan.dr umur seminggu pndi hisap jari.sy x bedung & pakaikan mitten kat anak..skrg ni siap masuk dua² tangan kat mulut😂.dia rasa tenang kot.ada bg puting tp dia xnak pun

hisap jari ni budak baik . baby saya pun akan hisap jari lepas nyusu. baby hisap jari ni dia nak soothe diri dia untuk tidur mcm bg lali.

X prlu risau.. Ank sy pn suka hisap jari jgk.. Dh sndwa keyg pn dia akn hisap jgk 22belah jari plk tu nk sumbat smua dlm mulut

Bgi teether beli kt kedai baby dia gigit untuk gusi dia baik . Saya anak tak suka isap lgi . Daripada bgi puting tak baik

Baby hisap jari xsemestinya dia lapar. Tu antara cara dia tenangkan diri selain menangis. Mmg umur macam tu, baby suka hisap jari

normal sis biarkan jee jngnla larang baby dari menghisap jari .... isap jari untuk asah motor skill baby

Its okey baby hisap jari.. cara baby utk tenangkan diri.. in a way baby being creative utk stay calm ..

Biar je die nk isap... Baby tgh nk belajar.... Nk asah gusi... Anak sy smpai habis tgn di gigit nye