Sakit di pergelangan tangan

Hi mommies, sepanjang preggy selain dari bengkak di kaki. Pernah tak mommies sakit di pergelangan tangan lagi lagi pada urat ibu jari.. Boleh share pengalaman mommies buat apa ya. Boleh pegi berurut tak? #pleasehelp

16 Các câu trả lời

tengah alami sekarang trimester 3 nak masuk 3 minggu dah rasa sakit.doktor suruh beli pendakap tangan saya dah beli tapi macam x ada perubahan.😔nak pakai baju dalam pun mintak Anak tolong kan terlalu sakit bila bangun tido.saya pagi rendamkan tangan dengan ais batu pastu buat senaman tangan x ada la baik terus tapi dapat kurangkan sedikit je rasa sakit tu...harap lepas bersalin ni rasa sakit CTS ni hilang.sebab risau nak angkat baby x boleh.

10mo trước

Ye saya pun berharap lepas bersalin hilang la sakit tangan ni. Seksa betul rasanya. Kene langgar sikit pun dia punya ngiluuu tak boleh bawak bincang😅 bangun tidur lagi jgn cakap, mmg takleh nak gerak langsung.

sy pon tgh alami crpal trnel..skt kt ibu jari n pgelngan knan..dah 2 bln skt strt kndgan 7 bln..dktr ckp sbb hrmon akn hlng lpas bsalin..nk suap mknan pon skit.pgang bnda snang nk tlepas..nk bgn pon ssh nk than dgn tgan..sbb byk pgrakan gna belah knan..plng skt bla bgn tdo.kdg2 spu jgk mnyak pnas utk kurgkn skt..ttp skt jgk.hrap lpas bsalin nt ok la tgan ni..

7mo trước

sma laa..sy pon x ok lg..bby da 1bln lbh tgan mkin skt.brt bby pon mkn btmbah..kdang2 rsau nk angkt bby..ibu jari trasa skt x kuat nk pgang bby..

Jgn pg berurut . Sy masa ank pertama , sy pegi berurut , mlm nya tu tambah bengkak dan sakit sangat . Urat smua sakit . Bila bgtau doktor, doktor marah balik . Psl mmng xbole pg berurut kata nya , takut terganggu urat saraf yg tngah berubah hormon semasa hamil . Kalau nak bg lega sikit , just bnyak kan bgerak . Dan stay active

10mo trước

Okay thankyou awak 🥰

Saya jadi bgni, dia jadi tambah teruk masa anak dah lahir sbb kena angkat anak selalu, bagi susu semua kena guna tangan kiri. Skg nak tekan utk bangunkan badan pun dah x dpt.. Dah try urut selepas melahirkan dlu hilang skjp je then dtg balik huhu

10mo trước

Allahu sianya 🥹ingat hilang lepas bersalin. Ada lagi rupanya. Hmm semoga kuat yaa awak 💪🏻

Sy pun sakit jugak... Memang akan sakit mcmntu ke bila mgandung.... Saya rasa mcm tangan sy ni besar Sgt... Nak penggang pun sakit... Sekrg ni nak buat apa semua susah.. Rasa mcm bengkak Sgt... Tp tgk xdak apa pun... Sakit la

10mo trước

Sy 22 belah tangan... Pg2 bagun sakit mcm krem gitu.. Pas tu minta tlg suami picit2... OK jugak.... Pas tu esok pg pulak....

saya pun ada smpai sekarang, pergi klinik doktor bagi krim muscle je, alhamdulillah pakai krim tu bole hilang sakitnya tapi bila sakit tu datang bole menangis rasa 🥹🥹🥹

10mo trước

iyerrr sis betul sngattt

sy pernah kena lepas bersalin....dia pggil de quervain syndrome....sakit ya amat tgn belah kiri...myb kite guna byk tenaga tgn belah tu...sy buat fisioterapi baru baik...

9mo trước

inshallah...sy buat kejap jew...baik...dia guna mesin yg golek2 kat urat tgn tu ...baru ok....

saya waktu anak pertama kena juga, x berai urut,mnta tlong husband urut perlahan ja. tpi 3 bulan juga menahan dan 2 kali kena waktu preggy dan slepas bersalin..

10mo trước

Lepas bersalin hilang tak awak?

tengah alami sakit di tangan kanan,kerap jugalaa rasa sakit tu tp tk pergi urut,buat sendiri la urut kat sakit tu urat tangan 🤭

Sama macam saya. Sekarang tgh tunggu hari je nak bersalin. Sakit tangan belah kiri. Dah sebulan lebih kena. Bangun pagi auto lemah tangan ni.

10mo trước

Yeee betulll sangat 🥹🥹 wah semoga urusan bersalin awak dipermudahkan yaa🌈