Pacifier/binky

Hello mommies semua, saya plan untuk introduce binky to my newborn. nak tanya ada tak anak yang jadi nipple confuse (breastfeeding) selepas parents introduce pacifier/puting. Terima kasih

1 Trả lời

sy introduce pacifier kat bby wktu dh lebih 3mggu umur bby, and yaa, dia jadi nipple confused..😅 dia suke isap paci, tapi dlm masa sama dia marah sbb susu x keluar kat situ.. bila sy offer nipples, dia ngamuk2 xnak, bila dh kepenatan ngamuk bru nak isap nipples, itu pun sikit jek mnyusu.. benda tu brlarutan 3hari, akhirnya sy stopkan paci, sbb risau tgk dia xmau mnyusu,.. esoknya tu bila dia start nak nngis jek mmg sy bgi nipples jek, no more paci, baru dia oke.. tapi, ni utk bby sy jek ye, utk bby org lain, mgkin paci sgt mmbantu utk dptkan tdo bby yg lebih lena..😘 try and error ya mommy..❤️

3y trước

Tu la paling sy takut sekiranya dia nipple confused skrg anak sy dh 6 mggu. Mungkin sy akan tggu dia besar sikit lg sebelum introduce apapun tq atas jawapan nya mommy ❤️