Kira pergerakan bayi

Hi mommies semua! Saya baru je masuk 7 bulan pregnancy 😊 and nurse dah suruh start kira pergerakan baby. Nak tanya mommies ada tak cara untuk catat kalau kita kerja yang bukan duduk setempat and takde masa nak tulis atau pegang phone untuk guna kick counter. Thank you ya! 💕

7 Các câu trả lời

Sy kira mcm random setiap jam mesti ada at least 1 bila kte btul2 rasa pergerakan yg kuat. Kdang2 kat opis tu masa kte tgh leka buat keje tp x perasan baby gerak kuat. Balik rumah baru catit kat buku. Tp xpa nnt makin bnyk mggu pergerakan dia lebih kurang sama je time nye.

masa anak 1st sy bekerja...jenis byk berjalan...sy standby pen dlm poket...tiap kali gerak sy conteng tapak tangan sikit...ckop 10 tulis time...ada masa tulis kt buku...lps tu bru basuh

Saya catat pakai phone je, buat group dengan suami, cukup 10kali takyah tick dah.then nanti time check up salin dekat buku

4y trước

Sy buat mcm ni la

tanda guna pen dekat tangan. before nak solat, make sure catit dekat buku pink atau tulis dekat satu tempat. nnti xlupa

takda cara lain dah melainkan catat dlm buku or phone.. klau awk jenis kuat ingtn maybe boleh ingt2 je kot..

buat group baby kick sis dgn suami.. stiap kali ada Gerakan tanda dalam group

Ada kan apps dekat playstore. Boleh download. Tp. Hp sentiasa ada 😂