kira pergerakan baby

Hai mommies sekalian..nurse akan ajar kita kira pergerakan baby start berapa minggu ye?sya skrg dh 27 minggu..and macam mne mommies yg berkerja kira pergerakan baby?sye risau nanti tak fokus kira time kerja..

6 Các câu trả lời

Saya disuruh kira 28weeks. Boleh download apps untuk record. For example “kick count” apps. 10 pergerakan dalam 2 jam is very safe. Baby sy aktif. Biasanya 15mins -45mins saja utk record 10kicks. Saya pun berkerja tp apps Bantu. Skrg 32weeks.

5y trước

Tq sis bg information

Sy strt 27weeks... Buat group wsap baby kicks dgn suami... Everytime rse baby kick wsap kat dlm group tu... Sbb hp stiasa ade dgn kite n kat situ ade ctat masa... Mlm bru tick kat buku pink😊

5y trước

Sy pon buat benda yg sama. Suami sendiri akan alert kalau kurang dari 10 gerak kan setiap hari

sy 29 week br kene kira... kira klu start jam 9 pg tu klu rs de tentang catit je la... dekat hp dulu mlm tu br isi dl m buku

biasa nye 28±minggu..baru nurse ajar mcm mne nk kira pergerakan bby

Saya 27weeks appoiment haritu nurse dah suruh kira

Saya masuk 28w baru nurse suruh kira. Baru je start semalam. Tp masa 27w tu sy dah start practice sendiri. Semalam baru start betul2 tp at least sy boleh compare dgn sy practice tu. Overall pergerakan consisten. Waktu cukup 10 kicks pun lebih kurang je.