Depression

Hi mommies semua. Saya baru 10 weeks, tapi emosi selalu terumbang ambing. Teruk sangat. Selalu rasa useless, rasa tak bermaya, takde semangat. Selalu rasa nak menangis. Lebih2 lagi masa MCO ni. Saya buat kerja office di rumah, sampai tengah hari je. Lepas tu saya tidur. Hari2 macam tu.. Saya sedih, risau dengan perkembangan bayi dlm kandungan saya ni. Risau ada masalah sebab saya terlalu depressed... Apa yang patut saya lakukan? Ada tak mommies rasa apa yg saya rasa?

17 Các câu trả lời

1st u not useless! jangan pikir u hidup sebab useless. show that yg u kena berubah untuk anak! keep going buat benda betul ,berubah dan jangan ikutkan stress sangat. cari sesuatu or buat aktivit yg u suka yg boleh lupakan stress u.

4y trước

depress bukan sekadar perlukan support dari orang lain tp more pada support keatas diri sendiri.

Anak sulung dulu mcm tu jgk, sy smpai kelar tgn.. hampir jmpa pakar mental.. injap jntg smpai bocor sbb terlalu tkanan.. lps lahir hmpir meroyan.. alhamdulillah, bila makin dktkan diri dgn allah.. benda tu semua hilang.

Saya pon mcm tu. Lagi2 masa 2nd trimester, nearly hari2 menangis. Memang banyak perlukn sokongan suami, kena suami selalu ade dkt tepi baru rasa tenang

Samalah, saya 3rd kandungan nie agak mencabar sikit.. Selalu tertekan dgan tempat kerja n rumah.. Lagi2 duduk dgan ipar.. Kadang terpaksa layan mood org.. 😔

Kalau cara saya, saya bawa baby bersembang @ tonton video baby dlm kandungan. Harap dapat membantu sis dr terusan stress

Tidur itu bagus sis.. Rehat kan lebih..☺️

Banyakkan mengucap dan istighfar😊