Sensitif Ibu Mengandung

Normal ke rasa emosi & cemburu masa tengah hamil ni? Selalu rasa insecure, sebab rasa diri dah tak cantik, rasa jeles bila suami keluar rumah hensem-hensem, padahal dia nak buat grab je. Asyik rasa curiga je dgn suami, risau dia berubah hati. Normal ke? Masa anak pertama dulu takde rasa macam ni #SeriusTanya

4 Các câu trả lời

Huhuu sama lah dgn saya…sy sekarang lg seminggu nak bersalin, perasaan tu masih tak hilang.. lagi2 bila sy baru jadi suri rumah masa mula tahu pregnant.. kita nak kerja nak buat something tapi dah pregnant ada risiko gugur, jadi kena rehat je awal2.. Suami pulak ngam2 dpt kerja tempat baru, busy kemain balik malam tiap2 hari.. tinggal kita sorang kt rumah. Stress jgk jadinya.. Lagi sedih bila terbaca message husband dgn colleague perempuan di ofis baru.. ada yg terkantoi di Twitter.. Allah… bertambah duka di hati.. Dugaan seorang isteri waktu pregnant…😔

3mo trước

bykkn berdoa mintak dijauhkan ujian rumah tangga sis. doa ibu mengandung sgt mustajab. smga dipermudahkan ya..

mmg mcm tu...emosi kita xstabil...bercampur baur lagi2 dah nak bersalin makin kuat...kdg2 cemburu, kdg2 sedih, kdg2 mcm² kdg2nya...itu normal...cuma bila terasa mcm tu...cepat² istighfar & Selawat insyaallah normal balik perasan tu...itu mmg akan ada emosi masa pregnant + nak bersalin...saya sendiri pun mcm tu

sama sis, sy juga resign kerja.. sbb preg rapat, niat nak bg perhatian pd anak sulung sebelum dia dpt adik ni. mungkin terlalu byk masa di rumah, dan juga penat. jadi banyak fikir 🥲

normal sis ..hormon kita kan tak stabil ..sy masa ngndung hritu pon kdg ngis sbb bnde kcik ..smpai sy mogok tk berckp ngn suami berhari hari ..