Boleh minum air sejuk (air berais) ketika mengandung?

Hi mommies! Saya nak tanya, boleh ke kerap minum air berais ketika mengandung?

10 Các câu trả lời

Mcm saya tk boleh minum air yg room temperature. Sbb nnti akan kluar balik. So dari awal pregnant smpai 6 bulan ni mmg bantai air sejuk. Tanya nurse kk dgn doc kt swasta, dorg kata tk jadi masalah. As long as kita minum air, jgn biar badan dehydrated

saya kalau teringin sangat2 kdg2 minum, tapi. ais tak banyak, cukup sekadar rasa sejuk di tekak. tp mak mertua saya pesan kalau boleh tahan dulu. saya pun xpasti apa kesannya kalau minum. so kalau boleh elakkan, elakkan.

4y trước

tak ada effect apa2 sis.. kurang & elak air manis sejuk. klau air kosong sejuk tak ada masalah. masuk dlm badan dia trus jdi suhu bdan. doktr ramai da ulas pasal ni

terima kasih semua. air ais yg manis tu yg tak bagus kan. tp musim oanas2 macam ni, teh o beng memang menggoda. hehe

blh je minum.. bila msuk dlm badan dia jdi suhu badan, tak effect apa2 kt ank. sy hari2 mnum sejuk sb rumah panas. hehehe

saya hari2 minum air yg berais.. hehe.. alhamdullillah anak sebelum nie pun x dea masalah..

bolh jg sis.tp klu kerap mnum air ada aid baby cpt bsr.ada doc ckp.t'utama yg manis lps tu ais lg.

boleh jee.. yg TAK ELOK air ais MANIS.

boleh...xde ap2 pun effect...

saya minum ais.. huhuhu

minum aje