Minuman berais

Hi mommies, nak tanya berapa lama slps bersalin mommies start minum minuman berais @ makan aiskrim? #ingintahu

6 Các câu trả lời

dlm pantang saya tak minum ais sbb biasalah tok2 jaga mmg diorang tak bagi tapi nak dekat2 habis pantang tok bagi kdg2 bagi rasa2 minum ais . habis ja pantang , terus minum air ais plus aiskrim 🤣 tak ketahan menengoknyer. tapi tulah ada ckp minum ais perut buncit . perut saya pun mmg ada buncit jugak . taktahulah sebab ais ka apa 😅 skarang anak dah nak masuk 5 bulan dah .

8mo trước

Sama sis anak sy pun nak masuk 5bln dh 3/2 ne

saya dlm pantang lagi minum, sbb kalau ikut dr. imelda takda pun pantang larang kcuali yg alergi. tapi time tuh curi2x minum la sbb malas dgar bsing, habis pantang mmg minum ja terus.

8mo trước

itu lah ,kalau ikut dr. imelda takda pun mcm2x, tapi tuh la, kalau org tua awak jenis ikut zaman dulu ,mmg tak bole buat apa la. saya dulu pun kena bising time minum air byk, padahal okay ja. 😌 .

Masa dlm pantang minum air biasa. Tp ada je curi2 minum. Husband jeling kalau minum sejuk hahah. Habis pantang dh order iced americanooo

Sy masa dlm pantang lgi sy curi2 minum air sejuk 😂🤣

sya bersalin normal, berpantang minuman berais, 4 bulan.😚😚

8mo trước

baby dah 4 bulan saya tak tahan sgt dh nk mkn aiskrim

Dalam pantang lagi dah minum sejuk

8mo trước

Hehe saya tak hebat la awak🤭 Cuma saya seorang yang takkan dengar/percaya sesuatu yang takde asas. Melainkan dah medically proven kenapa tak boleh minum ais. Alhamdulillah anak dah 2y😊