GDM FIRST NEWBORN

Hi mommies, saya bru dpt result air gula, sangkut gdm 8.3 😢 ada apa apa tips tak utk gdm?

3 Các câu trả lời

tips dia . kena redha . kena buat bsp , masa preggy je sangkut GDM tu .. lepas bersalin takda dahh tuu 🥰 9bulan kena puasa minum air manis yaa . nnti misi bagi tarikh buat bsp dgn jumpa doktor pakar makanan . nnti dengar jela class diet tu .. semoga dipermudahkan segala urusan yaaa 😘

Jaga makan jak sis..kurangkan makan makanan berkanji, manis2 dan karbohidrat tinggi

ikut guideline yg pakar pemakanan akn bg nanti