Tips supaya tak sangkut gdm

Lagi 2 minggu saya kena pergi kk utk minum air gula. Mommies ada tips tak supaya gdm tak sangkut?

4 Các câu trả lời

Jaga makan stop minum manis.. Buah pun ada yg manis ya sis Mcm sy buah mangga buah naga tue tinggi gula sy.. Mkn nasi suku n lebih kn sayur & protein.. Semua pada bdn kita.. kita stress pun boleh penyebab dia sangkut n hormones juga penyebab dia.. Sy GDM on diet plus insulin hahaha Mls nk pk sgt ikut jew apa doc ckp ..

jaga makan. stop ambik yg manis2. stop makan malam. minum air masak secukupnya

Kurangkn mkn benda manis2..bykkn minum air kosong..insyaallah ok..

Tkt juga nie