Zincofer

Mommies. Saya baru start consume zincofer hari ini sebab doc tukar ubat. Sebelum ni makan iron tablet tapi hb makin turun. Setengah jam lepas consume zincofer (masa perut kosong) muntah. Keluar balik ubat tu. Ade tak mommies yg ada pngalaman yg sama? Nak buat mcm mn ye? Kena tukar waktu makan ubat ke?

28 Các câu trả lời

Ubat zincofer memang akan muntah bila makan perut kosong , angin naik . Cuba tukar masa makan zincofer kepada malam .

sy mkn zincofer wktu mlm sebelum tidur. alhamdulillah,masih ok smpai skrg. klau x ssuai bgtau dr, dr akan tukar ubat lain

Sy bantai je makan zincofer lepas makan 🤣, kalau makan time perut kosong memang xleh go.. tp alhamdulillah hb ok

xblh tln..kalau mkn xpening muntah..kene makn malam..tp xtahan ask lupa mtk misi tkr dgn iberet..ok sgt

Sy makan waktu malam sebelum tidur time betul2 dah mengantuk

klu cara sya plak mnm ketika sleps mkn srpn tpi kna tgu 2jm leps mkn tu

nurse ajar mkn zincofer dgn air oren xde gula. mkn sblm tdo

Sy time preggy hrtu mkn zincofee sblm tdo.