Zincofer

Mommies. Saya baru start consume zincofer hari ini sebab doc tukar ubat. Sebelum ni makan iron tablet tapi hb makin turun. Setengah jam lepas consume zincofer (masa perut kosong) muntah. Keluar balik ubat tu. Ade tak mommies yg ada pngalaman yg sama? Nak buat mcm mn ye? Kena tukar waktu makan ubat ke?

28 Các câu trả lời

Saya xboleh consume zincofer., xkira makan pada waktu malam atau pagi cfrm muntah., skrg sy try maltofer., yg tu kemam je., so far makan xmuntah dh.,

cuba try ambik sebelum tdr..sbb sy pun sama ..bila ambik zincofer waktu pagi..mst muntah...lps tu try ambik sebelum tdt...alhamdulillah x muntah langsung..

zincofer mmg mudah muntah lagi2 perut kosong. lepas makan makanan 2 jam pastu makan zincofer better. insya allah tak muntah sbb tak kosong sngt perut.

nk tdo saya mkn. kalau perut kosong mkn ubt tuh huhu keluar balik ,muntah, lembik satu badan. saya tibaii je , lepas mkn nasi baru mkn ubat HHAHAHAHA

Macam saya, saya makan zincofer sebelum tidur waktu malam. Kalau badan sis still tak boleh terima zincofer, mungkin boleh inform kk minta tukar ubat

mcm sy dlu mmg xbole accept zincofer asal makan je brp minit lps tu mual2 n muntah.. docr tkr vitmins ke obimin.. alhamdulillah ok je lps tu

Dlu sy pun mcm tu...Zincofer tu xsesuai Ngan sy..bila muntah kluar smua...so dktr tukar lg pada obimin...obimin ok xde muntah..mkn sblm tdur

Sy mkn waktu malam sblm tido. Minum ngn air kosong je. Nurse ajar klu ngn air kosong tak leh telan, wat jus buah blend sdiri. Cuba sis try

Saye mkan sebelom tidur . Kdg saye mkn ubat minum ngan air buah @ air sunkist . Kalau tkde air buah lpas saye mkn zincofer saye mkn buah .

4y trước

mula buat buku mmg nurse bg zincofer tp sy tak blh sbb jd berangin 1 bdn..sy mkn iberet baru ok...hb pn ok

sy pun mkn zincofer time mlm....pastu ade rase cikit sakit kepala lps mkn...tny doc, kate normal...so far memg zincofer je sy mkn...