POSITIVE COVID 😭

Hi mommies. Saya baru buat test covid dn keputusan nya positif. Saya risau sangat sbb kandungan baru masuk 10 mggu harini 😭. Ada apa apa cadangan tak utk saya buat sepanjang kuarantin ni? Nak baby sihat itu shj 😭

7 Các câu trả lời

saya masa kena covid dah 20 minggu awakk.. insyaAllah takde pape, macam saya haritu tak perlu ke cac pun sebab sekarang ni cac cuma concern mommies yang dah 22weeks keatas.. kalau dah 22weeks keatas kena covid, ha baru lah pergi cac.. banyakkan minum air lemon madu, lepastu ubat ubatan tu pastikan ibu mengandung boleh makan, kena tanya pharmacist dulu. relax je okay 😉

Yang penting Ibu kena tenang & sentiasa kawal emosi, sy 2kali positif covid spnjg prengnant ni (awal kehamilan & waktu 36weeks) , walaupun hilang selera kna makan jg yaa, bykkan mnum air, jika berlaku sbrg kcmsan trus Ke hsptl terdekat utk dptkan rawatan..sy doakan semoga sis sembuh Dan terus kuat yaa 🙏♥️

saya baru habis kuarantin. masa kene baru 6 minggu. saya xde simptom teruk kecuali batuk berkahak (lengkap vaksin +booster).. jaga makan..kalau boleh pastikan jgn kosong perut..takut masuk angin. lemon tu try selang seli sbb saya x tahan..jd angin. minum madu dan air suam byk². doa byk² yee..

3y trước

aminnn...alhamdulillah..semua nya ok..just postcovid jaa tinggal sikit²..

Saya harini hari ke- 4 demam dan kuarantin. Badan dh tak panas cuma sakit yg amat dkt tekak. Nak telan air liur pun pedih. Bila fasa sakit tekak ni kena byk minum air suam bg cuci kuman dan jgn skip makan madu. Kalau risau blh beli oxymeter cek keadaan oxygen mcm mana.

redha, sabar dan Tenang hadapi ujian. . Moga cepat sembuh. Sila ke CAC ok. Awak kna jaga kesihatan emosi dan tubuh badan, InsyaAllah, kandungan awk tak stress. Tenang2 je, ikut arahan CAC.

saya pun sama jg pregnant da 10minggu tpi saya positif covid tahap 2 perut kerap sakit apa perlu saya buat sebab sekarang saya kuarantin tidak boleh jalan jalan

semoga cepat sembuh sis..