Feel alone.

Hi mommies, saya 20w first time pregnant. Lately ni saya rasa alone je, suami tu ada bila kita perlukan. Tapi saya ni sendiri yang rasa alone. Normal ke rasa mcm ni during pregnant ? Hopefully dapat kata2 semangat dari mommies semua sebab saya da start rasa down sangat. 2 hari straight saya tak bercakap, makan pun tak selera dah

14 Các câu trả lời

Biasa la tu tpi awk untung ad suami ad jugak tempat bercerita klau mcm sy just ad family tu pn semua sibuk, biasa la gadis liar mcm sy ni nakal klau dah jadi mcmni ha sendiri tanggung la huhuu😅sbb tu klau mcm benda yg boleh menganggu fikiran just jngn ambik kesah pn fikir yg kita ad ank yg bakal lahir klau aq sedih baby pn sedih klau aq stress ank aq akn stress jugak..... So kita nk ank kita sihat just pedulikn fikiran yg boleh memburukkn lagi keadaan cool down just rilexs klau rasa nk marah ke ap ke istifar banyak2... Enjoy u Journey sis

it's normal mom, dulu sya pun mcm tu siap package nangis, sya pulak bru kawin msa tu pindah ikut suami, kje pun tkda tup2 prgnt terus tak keje, tpi bila fkir balik kita tk bolh down demi ank dlm perut, awk jngn kalah dngn perasaan tu, bagi saya bila perasaan tu dtg, syaitan akn lagi hasut.. cra nk hlngkan rsa tu sya buat apa sya suka, mewarna, pasng lego, tngok mv, makan biar jdi leka🤭 awk mesti boleh lawan!!! insyaallah bnda tu akn hlng❤️ *big hug for you*

Mmg hormon pregnant tu sis. Jgn overthinking sgt. Bole try lyn movie ke industan ke kan.hihi bt apa yg sis suka.. bykkan bercakap dgn bby. Sya bila bosan sya ckp je dgn perut sya ni. Kekdg amek mood buka syopi add to cart je brg yg kita nk tu tp x cek out pun. Itu pn dh rsa mcm best.hihi. Klau dh xde idea tu sya ajak je geng suri rumah yg seangkatan sya tu pegi mnum kopi secawan sembang2 lps tu balik. Alhamdulillah.. lega rasanya. Sis try la k..

Mesti ad sesuatu yg terbuku dkt hati sis kn?sllu nya msa pregnant ni kita cepat terasa..cepat touching..cepat overthinking..masa ni kita mmg perlukn attention lebih..sy pernah ttba emosi, menangis, sy pun xtahu kenapa..tp bila suami tnya, mmg sy luah je apa yg sy rasa dkt suami, Alhamdulillah lega..suami sgt memahami..sentiasa bg perhatian☺️jaga hati..

6mo trước

sama sis , kadang benda tu takde apa pun tetiba air mata keluar laju laju 😭🤣 . suami pun layan jelaa 🤣

Hi awak. Sama dgn sy haritu masa 20weeks jgk. Tiba2 je minggu tu rasa down, rasa lonely, taktahu nk makan apa, rasa mcm nk nangis. Masuk 21weeks ok sikit, sy start rasa baby kicks. Sekarang 22weeks sakit carpal tunnel syndrom kat wrist pulak😂 mood mcm dah ok sikit.. banyakkan bercerita dgn suami, ajak suami kluar jalan2, cari benda/makanan awk suka

normal. hormon pembawakan. tapi kalau boleh awak cuba la elakkan. ajak husband pergi bercuti ke? jln2 ke? utk hilangkan feel awak. jauh lagi tau perjalanan awak. nanti bila jadi ibu/mommy/mama/ummi lain pula awak rasa. masa awak pon xkn sama mcm sebelom awak ada baby. jd jgn down okay❤️🌻. keepedup🥰

6mo trước

sy yakin awak boleh❤️😘. inn shaa allah. apa2 pon sy doakan urusan awak dipermudahkan. enjoy your pregnancy journey okay🌻

Sy msuk trimester kedua mmg dh rse lonely, entah lah hormone ke sbb mental illness sy. Smpai bersalin pun rse mcm tu. Ap sy buat, sy contact kwn2 sy yg lbih kurang sy jgk utk bercerita. Tnya khabar dh memadai. Sbb wktu mcm ni, bila kita fkir psl org, perasaan kita pun dh lupa. Tahu smntara lama2 mmg lupa sis.

Normal. Saya pun rasa sunyi sepanjang pregnant ni. Tambah tambah lagi pjj dgn suami. Time off je suami balik. Nak borak dengan kawan pun kawan semua belum kawin lagi & faham la masing masing ada kehidupan. End up stress & nangis sendiri. We can do this ya mummy :)

Sama la kita. Saya bru 14 weeks tp hati ni rasa sunyi lepas tu fikir macam2. Kadang2 rasa lemas dgn emosi ni. Byk kali nk give up tp fikir anak ni rezeki. Hari2 nangis sb sedih dgn life lepas pregnant ni. Rasa rindu je dgn life dlu.

Hai awak. Jom sembang sembang dengan mommies lain dalam group, supaya awak tak rasa lonely. ✨ Welcome to the Group baby 2024 ✨ https://chat.whatsapp.com/LW1PSZkVvYUG86wBzsuFRU