Mual + Muntah 😰

Hi mommies, ada tak pernah alamai mual + muntah bila setiap kali dah makan. Saya 1st time pregnant, kandungan 5 weeks +. Sebelum ni okay je selera makan, tapi masuk week ke 4 dah start mual, pening, malas tu jangan cakap la . Sekarang ni nak makan pun tak berselera, makan sikit je lepastu terasa dekat tekak nak terkeluar balik 🥹 minum air pun rasa nak muntah balik. Mommies ada tips tak mcm mana nak hilangkan rasa nak muntah. Rasa lapar, tapi makan je muntah.

3 Các câu trả lời

Normal sis.. sy dlu 1st bby pun morning sickness teruk langsung tak boleh masuk makanan mesti muntah. Pastikan sis dpt supplement tambahan mcm folic acid dan vit B complex..

Mkn sikit2 sis tpi kerap...kalau nk rasa nk muntah minum air suam/panas..sy pun alami mcm ni 😂

ada yg cadangkn ubat ni. veloxin,weloxin,eloxin. lupa spelling yg btul tp ada dkt farmasi