6 weeks

Hi mommies normal ke kalau kandungan dah masuk 6 weeks tapi tkde alahan langsung?

15 Các câu trả lời

Sy skang 15week... Alahan start 12week smpai skang... Ingatkan xde lah alahan sbb dh 11week ok je steady.. Alih2 12week smpai skang esk nk kne minum air gula pon x abes alahan ag dok muntah2 pening loya sngat terok 😫😫😫😫

5y trước

Oh yeke sis? Hehe saya pun mcm dah start ada rasa loya2 sikit tkpe kita fighting sama2 ye sis. Semoga semua sihat2 sahaja 🥰

Mcm sis mula² xda alahan. Xda muntah²... Tpi skrg dh masuk 12week...nahh ambk kau... Mkn muntah..mkn muntah.. bgun pagi jaa muntah..hahahhaha.. hanya asam je peneman seketika.

5y trước

Hehe tapi skrg dah start mcm loya2 sikit semoga semuanya sihat2 sahaja ye 🥰

normal. kadang org lambat experience alahan. kadang ada yang takda alahan langsung. bagus kalau takdak alahan. boleh jaga pemakanan.

Untung xde alahan ...😂 kita bau sabun nak nangis bau mkanan pun rasa pening..serba tk kena

5y trước

Alamak hehe skrg saya pun ada rasa loya sikit tk boleh bau mulut suami rasa nak muntah kena 2 kali gosok baru okay 😂😂😂😂

Sya start lahan masa 6w.. Tp x teruk sgt. Kdg2 ja muntah n tak boleh hidu bau yg kuat sgt. Hihi.

5y trước

Sma dgn sy xsuka bau kuat2.. Rsa nk muntah

Syukur xde alahan.. Sy ank 1st xde alahan lgsg.. Ank 2nd ni ALLAH xlaratnye wlupn xteruk alahan..

5y trước

Tq sis 😘

Normal , alhamdulillah stkd ni tkde alahan apap , and takde nak ngdm truk2 .

Normal.. Sma cm sy.. Lgsn xde alahan, mkn slera.. Cm cpt ltih la

5y trước

Heheh.. Tp xde alahan y syok.. Xrisau muntah

Normal. Sy pun tak ada alahan teruk muntah. Just rasa mual je.

5y trước

Hehe kita pun sama 😂 semoga semua baik2 aje mummy 🥰

saya pun belum ada alahan sis. syukur lh x alah. #5weekspreg

5y trước

Saya start alahan masa 6w 😆