7 weeks pregnant 👶🏻

Hi mommies! Yang pregnant 7 weeks jugak, boleh tak share simptom atau alahan apa yang mommy tengah alami sekarang? Kalau saya, alahan mual muntah masih ada tapi mcm dah kurang sikit berbanding awal2 masuk 6 weeks haritu. Breast pun dah tak rasa sakit bila disentuh.

10 Các câu trả lời

assalamualaikum Saya nak tumpang tny harap, smlm Sy alahan kuat dn Banyak muntah sampai 7x mgkn jgk sbb sy Minum susu coklat/perut Rasa sebu sbb byk mkn .sudahnya lps maghrib serah diri kat Kecemasan kena masuk air, Cuma scan Pertama 6w kat swasta jelas nmpk kantung, t0 kat emergency kerajaan susah sgt nk nmpk doc Kata mgkn sbb alatan yg kurang canggih jadi doc Kata janin belum nmpk lagi skrg 7w3d, ada tak ibu2 yang ada Pengalaman usia 7w Tapi blm nmpk janin heartbeat.. #ingintahu

hi mommies. saya 4weeks now tgh bleeding mcm period... tak sakit perut pun ... sape ad pengalaman mcm nii .. kandungan ok x lps nii ? risau ..ank first takde mcm ni... scan Dr ckp blum nmpk lg dinding rahim pn nipis lg .. next week repeat scan

5mo trước

sy follow up klinik dlu.. kne scan lg skli bru Dr confirmkn... tapi sy cek upt Harini dah 1 Line ... sis chemical pregnancy ke

hi saya 7weeks esok breast kurang sakit tapi nampak besar. mual muntah pun dah berkurang cuma sekarang air liur terlalu banyak takselesa geli dgn air liur sendiri. kerap kencing waktu siang 6-7kali malam 3kali harap semua baik baik saja🫶🏼

6mo trước

Oh fahamm. Saya cadang nak scan minggu depan masuk 8 weeks nanti. In shaa allah kalau kandungan sihat masatu dah boleh nampak baby + heartbeat kan. Then boleh proceed buka buku pink pulak.

Saya 7 weeks, dari awal puasa sampai sekarang rasa letih yang teramat sangat - lepas solat isyak terus lena sampai sahur - nyenyak sangat tidur 😂Lepas sahur rasa nak muntah, lepas berbuka pun rasa nak muntah. Air kosong pun rasa pelikkk

5mo trước

Saya masih boleh berpuasa, time sahur paksa diri makan banyak2, kurma wajib. haah rasa loyaa - kalau rasa nak muntah tu terus cepat2 fikir benda lain supaya tak muntah, setakat ni berkesan untuk tahan dari muntah

so far takde muntah tapi tekak pahit tu ye. stress betul air kosong pun jenuh nak telan 🥲 selera ok sikit berbanding masa 5w, 6w yg lepas, skrg 7w oklah nak telan makanan tapi tulah manjang kena beli sbb tak suka bau tumis bawang 😖

Hai dear, saya baru 5week3day... Tapi saya ada keluar lendir coklat skit2.. Saya risau sbb hamil lepas 6 tahun... Saya dah scan baby memang dlm rahim... Tolong update kat saya... Ada ke flek itu biasa

6mo trước

Ye normal tu. Nti scan lg k

xtahu rasa apa😂suami yg rasa..dia selalu loya² muntah²...dia MCM allergic dgn makanan manis..bila Sy makan makanan manis dia yg akan muntah😂

6mo trước

hahhahaha..buat masa lani okey lagi lah dia tu

sy sis..sekrg tengah bermalasan jee selalu tapi kena kerja😂😂...mual xslera mkn ...haa tu mmng jadi rutin da...breast masih lagi sakit ...

6mo trước

Fahammmm. Sama ler kita nak bermalasan tapi kena kerja 😫Semoga kita semua kuat & baby baby kita sihat 🫶🏻

sy pn sma. msk 7weeks ni kurang skit sb makan ubat thn muntah dn loya yg dr bagi😅 cma skrg ni simtom lain,letih yg teramat sgt.

5mo trước

iya sb alahan teruk sgt smpai dehydration dn masuk emergency😅 ubat mmg sgt berkesan,cma kna slalu ambil la ubat tu kdg2 risau jga. dh scan msa kt emergency aritu, dh nmpk baby,cma blm ada heartbeat

saya pon bru 7week..mual mkin teruk.sebelum ni kurang jgk plus tk boleh mnum air masakk ..hmm tpi awk boleh puasa tk?

6mo trước

Yekeee. Saya buat masa ni tengah kurang esok lusa tak tau lah. Minggu pertama puasa. Minggu kedua tak puasa sbb alahan kuat. Semalam (isnin) saya cuba balik sbb rasa mcm dah kurang tapi bila puasa alahan tu jadi teruk, muntah sampai habis isi perut, sampai sakit abdomen. Mungkin sbb masuk angin kan. Sudahnya masa buka tak lalu nak makan sebab tak selera dah muntah2. So harini saya tak puasa. Esok In shaa allah saya cuba puasa. Nak cuba buat selang seli tengok okay tak.