6 weeks tiada alahan dan rasa mcm biasa

#firstmom hi mommy, tumpang tanyee, normal kee 6 weeks tkdak alahan n tkda rasa apa apa ? 5 weeks haritu ada la rasa cramp, sakit breast n bloated. Ni dah masuk 6 weeks rasa normal jaaa. Sampai hari hari check upt. Sbb risau. Mohon share juga kalau ada pengalaman mcm saya 🥰

6 Các câu trả lời

normal je sis.. ada org direzeki kn xda alahan.. alahan nya ringan² je mcm sy lah.. sy start alahan 7,8,9 weeks tp ringan je alahan nya.. berasa loya tp x muntah. perot mcm penuh angin. pedih ulu hati.. dlm mulut pahit, kdg masam.. nik.at mkn x brapa nk ada.. tp still boleh mkn.. now dah 9 weeks scan aritu bby sihat ada heartbeat dah..😊

same mcm sy ari2 pulak check upt..sbb risau..breast terasa sakit dh kurang..nipple je trsa mcm bengkak..pinggang sakit jugak dgn cramp perut kdg2..alahan xde la truk mcm org lain..loya sikit2..rase kerap nk mkn sbb lpr je rase..mulut nk ngunyah aje...

sy 6w esok , alhamdulillah stakat ni takde alahan . cuma kekadang je rasa mual . sy pun risau mcm apa dah . mcm tiap mggu nk p scan tgk ok ke tak ok 🤣 sbb tkde rasa pape sampai lupa diri ni tgh pregnant hahahahaha.

Alhmdulillah rezeki sis tu.. Y ada alahan ni rezeki dia adelah dpt hint y baby sihat dalam perut.. Tu rezeki dia.. Hihi utk org y xde alahan, rezeki nye boleh mkn mcm2.. Ade hikmah pada setiap apa y Allah buat ni😊

2y trước

Haah sihat juga, cuma sis boleh mkn mcm2 lg.. Hihi boleh masak, boleh pergi sana sini.. Mcm sy ni.. Bila ada alahan, Hari cuti je mmg nmpk katil dgn bantal je.. Mmg xmampu nk g jalan2.. Huhu.. Xpela.. Healing kat rumah aje.. Jgn kan pergi jalan.. Tv pon sy xboleh tgok huhu

alhamdulillah takde alahan..dgr cerita org yg ada alahan smpi kena berenti keje..kena masuk wad masuk air..saya pun dua2 pregnancy xde alahan teruk..ikut org jugak sis

2y trước

Alhamdulilah. Risau jugak saye, sbb rasa normal ja. Tu saya tanya. Hehe. Btw tq sis

saya ada alahan tapi tak teruk . waktu masuk dapo je nak muntah bila tempat lain biasa je takde rasa nak muntah