Kedudukan Presentasi

Hi mommies, nak tanya tahu tak apa maksud kedudukan presentasi -mass. Boleh ke sesiapa terngkn.?

1 Trả lời

Kedudukan presentasi maknanya struktur badan baby yg paling dkt dgn laluan utk kita bersalin. Normal kepala bawah (cephalic), atau terbalik (breech). Byk jenis presentasi biasanya lg tepat masa cek bukaan jalan. Kalau rasa muka kt depan (face presentation), rasa ada bahu baby (shoulder presentation). Byk lg la.. Ni semua menentukan outcome kelahiran, sama ada boleh proceed normal atau perlu cser