Keluar ketulan darah awal kehamilan

Sy preggy 6 week, ada pndarahan, perlu pkai pad dan dah pergi PAC.. Dr scan tak nmpak apa apa..katanya sangat kecik lagi x nampak apa.. Dr suh repeat scan lagi 2 minggu. Tp tadi ad keluar ni.. Ketulan darah.. Sebenarnya apa ni ea.. Ke gugur?

Keluar ketulan darah awal kehamilan
20 Các câu trả lời

𝘛𝘢𝘬𝘻𝘪𝘢𝘩 𝘱𝘶𝘢𝘯 .. 𝘐𝘵𝘶 𝘬𝘦𝘨𝘶𝘨𝘶𝘳𝘢𝘯 .. 𝘈𝘸𝘢𝘬 𝘬𝘯 𝘣𝘦𝘳𝘱𝘢𝘯𝘵𝘢𝘯𝘨 𝘸𝘢𝘭𝘢𝘶𝘱𝘶𝘯 𝘣𝘭𝘮 𝘸𝘢𝘬𝘵𝘶𝘯𝘺𝘢 . 𝘈𝘳𝘸𝘢𝘩 𝘣𝘢𝘣𝘺 𝘱𝘶𝘢𝘯 𝘣𝘦𝘳𝘪 𝘯𝘢𝘮𝘢 𝘺𝘢 .. 𝘕𝘯𝘵 𝘥𝘦𝘬𝘢𝘵 𝘢𝘬𝘩𝘪𝘳𝘢𝘵 𝘮𝘶𝘥𝘢𝘩 𝘥𝘪𝘢 𝘶𝘯𝘵𝘶𝘬 𝘫𝘶𝘮𝘱𝘢 𝘱𝘶𝘢𝘯 . 𝘛𝘢𝘬 𝘬𝘦𝘴𝘢𝘩 𝘭𝘢 𝘯𝘢𝘮𝘢 𝘭𝘦𝘭𝘢𝘬𝘪 𝘢𝘵𝘢𝘶 𝘱𝘦𝘳𝘦𝘮𝘱𝘶𝘢𝘯 𝘢𝘴𝘢𝘭𝘬𝘢𝘯 𝘢𝘥𝘢 𝘯𝘢𝘮𝘢 𝘥𝘢𝘯 𝘣𝘦𝘳𝘣𝘪𝘯 / 𝘣𝘦𝘳𝘣𝘪𝘯𝘵𝘪𝘬𝘢𝘯 𝘯𝘢𝘮𝘢 𝘢𝘺𝘢𝘩𝘯𝘺𝘢 . 𝘈𝘭𝘩𝘢𝘮𝘥𝘶𝘭𝘪𝘭𝘭𝘢𝘩 𝘴𝘺𝘶𝘬𝘶𝘳 𝘢𝘥𝘢 𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘺𝘶𝘳𝘨𝘢 . 𝘚𝘺 2𝘹 𝘩𝘢𝘥𝘢𝘱𝘪 𝘯𝘪 .. 𝘉𝘦𝘳𝘴𝘺𝘶𝘬𝘶𝘳 𝘥𝘢𝘯 𝘳𝘦𝘥𝘩𝘢 . 𝘈𝘭𝘭𝘢𝘩 𝘢𝘬𝘢𝘯 𝘨𝘢𝘯𝘵𝘪 𝘺𝘨 𝘭𝘣𝘩 𝘣𝘢𝘪𝘬

3mo trước

Betul

gugur ni puan..saya pernah jatuh jgk 2tahun lepas..mmg sakit yakmat la Ya Allah sakit kat bawah perut tu mcm sengugut la pastu pinggang pun sakit..tapi tgok mcm tak keluar habis ja ni..cuba sis p scan kat Hospital utk sahkan dah habis keluar ka tak sebab takut kalau tak habis keluar nanti bahaya rahim puan..saya masa gugur keluar habis siap nmpak baby dok dalam kantung ja..saya gugur masa 7w-8w.tapi sekarang alhamdulillah saya pregnant semula 5w..jadi sekarang saya lebih berhati2 takut terjadi perkara sama..saya tak byk buat kerja..saya byk rest..Puan sabar yer mmg sedih..ank syurga insyaAllah..

3mo trước

dia masuk kot bawah camera sebab lebih detail.pastu boleh nmpak dinding rahim ada serpihan gugur x..klu ada diaorg akn cuci..cuci tu sakit saya dengar kwn2 cerita..tp saya alhamdulillah clear takdak serpihan apa2 Doc just bagi ubat tahan sakit dan antibiotik takut kuman tu ja..

Rasa mcm gugur ni. Pergi klinik swasta check tgk dah abis turun ke tidak. Akak dlu first time gugur pun 6w-7w camtu. Lps tu gugur lagi 2x jadi 3x gugur. Selang 6 tahun tu lekat lagi skali alhamdulillah dapat sorang gugirl lps abang dia umur 20&19😅. Jgn sedih taw. Redha je. InshaAllah allah gantikan yang lain yg lebih baik. Jgn sedih ok. Lps ni jaga diri jgn buat kerja berat2 taw. Banyakkan rehat. InshaAllah ok je nanti.

Allahu sedihnya 🥺 sy pn pernah gugur mse 1st trimester. Dr ckp kene bersyukur baby gugur dlm 1st trimester tu which is 4 weeks ke 6 weeks centu sbb high possibility baby xsempurna., Allah nk gantikan yg lebih baik., semoga awk tabah ye, and dipermudahkan urusan ❤️

janin sis...biasa mcm ada bebola putih jernih..sy ri tu kua mcm ni pecah jatuh lubang jamban terus...nk cepat cek swasta KLU spital Dy bia je awk dgn darah2 tu sampai Abes sdri...

most likely mcm dah jatuh tu sis. sy experienced keguguran masa 10w & 12w masa tu baby dh terbentuk n placenta dah ada size. rupa mcm placenta juga tu

3mo trước

sama la kita sis

Sama mcm sy gugur haritu.. Pg hospital je sis untuk confirmkan.. Bawa skali ketulan tu tunjuk kat doc nanti

3mo trước

Dalam 2 hari juga..lepas keluar ketulan tu pun masih turun darah tapi tak sebanyak sebelum gugur tu..

yee sis sama cm sy tahun lpas keluar darah sikit...nti dye kuar terus smpai banyak baek sis g hospital..tahun ni sy mengadung nk masok 6 bulan rasa trauma plk

saya pun gugur 5 minggu tp tak de plk keluar mcmni cuma tiba2 bleeding byk doktor scan rahim dh clear , mksdnya kandungan tk menjadi ke sbb x kluar pun mcmni