Semput nak bernafas

Hi mommies, nak tanya, sekarang saya pregnant 6week++, normal ke kalau ada rasa macam semput nak bernafas, rasa macam lepas berlari padahal tak buat kerja2 berat, kena baring je dan dapat dengar nafas turun naik

7 Các câu trả lời

Depends pengalaman masing² . Pengalaman saya mudah tercungap begitu bila 2nd trimester ke atas. Cuba dapatkan nasihat dari nurse/doc semasa check up

1y trước

Sya sedang alami skrg.. Nak tidur pun tak selesa.. Tiba2 pandai sesak nafas

Mungkin simptom pedih ulu hati. Kena elakkan apa2 makanan, cara pemakanan, dan aktiviti yg bg trigger pedih ulu. Dan jumpa doktor juga ya.

1y trước

Sama-sama

Sy mcm tu jg sis. Dh 3x preg. Klw msih d trim 1, especially 6-10w sy cepat semput rsa penat lelah pdhl kdg2 bdiri kjap je mmasak . 😅

waktu checkup kkia inform nurse ya. klo belum buka buku pink boleh walk in or call kkia berdekatan. bawah 12 minggu boleh buat da.

better check, tkut jntung puan laju..awal2 trimester jrg rasanya.slalu 2nd or 3rd tri bru kena rasa mengah sbb baby dh mmbsar

Dekat rumah ada oximeter tak, kalau ada cuba check, kalau bawah paras normal or atas pagar pergi jumpa doc.

pedih ulu hati tu