Susah bernafas

Salam ibu2 nak tanya. Saya sekarang dah 30 week normal ke rasa macam susah nak bernafas walaupun tengah duduk? Time baring nak tidur pun sama lagi susah nak bernafas, rasa macam nak putus nafas. Dada rasa sempit sangat nak bernafas. Maaf saya firstmom.

13 Các câu trả lời

Masuk trimester ke-3 biasa normal kalau rasa susah bernafas. Tapi kalau rasa sesak nafas utk semua posisi, pandangan kabur, ada bengkak di kaki, pening, pedih ulu hati..boleh bg tau dgn nurse/doctor. Tu antara tanda awal pre eclampsia juga.

normal tu sis , nanti masa da 30w ke ats akan mula heartburn rasa dada sesak tdur pun sampai cm nk termuntah mengah sikit cm tk cukup nafas janji banyakkan rehat yaa

normal sis, saya dulu sampai pakai inhaler. bila rasa susah nak bernafas je saya sedut inhaler tu. alhamdulillah lepastu okay.

Ya normal sebab saiz bagi dah membesar so ruang pernafasan ibu akan jadi sedikit sempit daripada sebelum hamil.

yes normal,sebab baby makin membesar dlm perut. mkin sempit. jadi pernafasan kita pun terganggu 🤭

normal sis.Kandungan dah smkin mbesar .klau nk tido tu tnggikn bantal atau tido ngiring..

it is very normal...open windows take some fresh air

normal.. janin makin besar..

normal . sy pun mcm tu

Normal sis