Mengempeng dan breastfeeding

Hi mommies. Nak tanya and minta pandangan dan nasihat. Macam mana ya nak buat kalau anak kuat sangat ngempeng? Baby skrg 9 months. Fully bf dari lahir. Memang sangat sangat kuat mengempeng. Ada terbaca post, ngempeng ni sebenarnya tk bagus. Mmg tk bagus pun, sbb saya sakit sakit badan tidur ngiring hari hari nak susukan dia. Kalau boleh nak ajar dia tidur tak ngempeng. Ada tips tak mcm mana nak bagi baby putus dari ngempeng? Kkdg mmg tk jalan kerja rumah sbb kena baring sekali dengan dia time dia tidur. Kena tunggu husband balik baru boleh settelkan kerja kerja rumah. Makan pun kadang kadang smpai pkl 6pm baru dpt nak lunch. Kalau boleh nak bagi dia sleep sendiri. Tapi nak sleep train rasa macam dah lambat sgt sbb dia pun dah 9 month.

4 Các câu trả lời

klu awak x ksah bley bg baby puting..

1y trước

awak kena try n error. sy pon cuba byk kali baru baby nak dkt pacifier sy bg sebab doctor yg suggest baby mcm overfeeding. awal2 cuba mmg baby reject