Anak suka ngempeng

Hi. Nak tanya ibu2 yg pernah mengalami anak WAJIB NGEMPENG (puting ibu dalam mulut) utk tidur, mcm mana nak settle kan ye? Anak saya punya isu ngempeng ni smpi skrg umur 7 bulan dan effect nya, dia sukar nak ditenangkan bila terjaga2 dan nangis. Nak ahar tidur bertepuk tanpa buai pun susah sangat. Sbb hanya puting tek saya je yg dapat tenangkan dia utk tidurkan dia semula. Hm help me mommies

2 Các câu trả lời

Hi, anak saya dah 18 bulan masih lagi begitu. Cumanya sekarang dah boleh di pujuk bila terjaga sebab dah boleh bercakap dan faham. Masa anak saya lahir sampai la 11 bulan memang wajib tidur dengan puting ibu. Bila saya bangun, anak pun bangun juga. Anak saya tak tidur buai, tak pakai paci. Saya pun tak tahu macam mana boleh survive at that moment. I can feel you sis. 🌹Sorry I have no tips to help you because I have been there before and it turns out I do cherished the moments. Apa yang saya boleh sarankan, awak follow IG/FB babylanguage. It truly will helps you. Keep fighting mommy💪❤️

pernah cuba bagi puting tiruan/pacifier?